Craciunul arhitectilor

santa corbu

 

 

 

 

 

 

(Craciun Corbusian)

Forfota mare in birourile de arhitectura de pretutindeni. Se apropie Craciunul si asta presupune: 1. realizarea unei felicitari potrivite ca design si mesaj pentru a fi transmisa colaboratorilor si 2. transformarea spatiului de lucru intr-unul tot de lucru, dar cu iz sarbatoresc.

farnsworth house

 

 

 

 

Craciunul este in detalii / (“God is in the details”, Mies van der Rohe)

Felicitarea este chintesenta muncii, masura talentului, cheia de bolta a orgoliului unui arhitect. Este concept, imagine, design, stare. Este catharsis prin impactul vizual. Este mesajul perfect ales, cu fontul potrivit, nuanta, marimea perfecta, amplasat nici mai jos, nici mai sus, ci exact ACOLO.

Despre ce vorbesc? Priviti aici si aici.

white Christmas1

 

 

 

 

Craciun alb sau obsesie – cine mai are nevoie de zapada? (Richard Meier)

Cat despre decorul interior- alb, simplu, sugerat, reinterpretat, acestea sunt coordonatele Craciunului pentru arhitecti. Discret, dar prezent. Daca te concentrezi, observi, sau macar mirosi putina scortisoara. Cum NU vezi? E minimalist, dar exista. Poate sunt umbrele alea de pe peretele alb, aranjate in forma de globuri plutind in imponderabilitate in bradul inexistent. Cum inexistent?… Triunghiul nu inseamna brad? Dezbraca de tot forma, pana la concept, si o sa vezi ca bradul e un triunghi, iar brad de Craciun inseamna cateva cerculete amplasate pe el in simetrie totala. Culoare? Alb, fireste. Bine, verde se accepta, suntem ecologisti. Dar iubim natura si reciclarea, deci nu taiati brazi, va rog. Unul mic in ghiveci, poate. Ok, cu 5% rosu…

histrory

 

 

 

 

Istoria bradului de Craciun cf. ArchDaily

Da, Craciunul este o provocare pentru arhitecti. Dar una placuta… iar Craciunul a fost creat de Arhitectul suprem, nu-i asa?

Va doresc, asadar, zile luminate de magie, inspiratie si fie ca Mosul sa gaseasca usa catre inimile voastre!

usi