Cadouri pentru arhitecti 2015

Carti sau albume de profil. Un gadget electronic sau electrocasnic. Ceva util in activitatea de birou de zi cu zi. Un obiect cu design deosebit, utilizarea nu conteaza. Ceva jucaus sau neasteptat.

E greu sa gasesti un cadou pentru un arhitect, aproape la fel de greu ca pentru cel care are de toate. Arhitectul nu are de toate dar e croit sa critice, sa ridice spranceana si musteste de idei preconcepute, una dintre ele fiind ca gusturile tale sunt…ei bine, nu prea sunt…  Selectiile de mai jos ar trebui sa va creasca sansele de a alege un cadou reusit, dar nu garanteaza nimic. Stiti si voi cum sunt arhitectii…

Prima categorie are si sansele cele mai mari de esec, pentru ca pasiti pe teritoriul lui- paii…e arhitect, hai sa- i iau un album de arhitectura, ca ii plac casele, nu?… In cazul fericit in care nu poseda deja albumul cu pricina, o alegere de succes trebuie sa vizeze ceva de calitate, care aprofundeaza un subiect, cu fotografii reusite si informatii atotcuprinzatoare. Cautati o nisa de informatii, ceva prea general e tratat cu siguranta superficial. Evitati tratate de istorie, evitati prea mult text- da, suntem superficiali, grabiti si ne plac pozele. Studiati putin piata, urmariti ce a aparut mai nou in librarii si e bine cotat de specialisti. O alegere inspirata poate fi un abonament la o revista, un album cu fotografii, un poster. Orice ar fi, aspectul PRIMEAZA.

arh romaneasca

“Arhitectura romaneasca in detalii. Transformari” este al doilea volum al seriei, a fost publicat in 2013 si trateaza diverse interventii arhitecturale pe locuinte existente. In primul volum, “Locuinte”, si acela deosebit de interesant sunt prezentate locuinte realizate in ultimii zece ani in Romania.

Aceeasi editura mai aduce in Romania o carte care merita citita, “Patrimoniul La Rascruce” de Francoise Choay. Cunoscuta la noi pentru “Alegoria patrimoniului”, doamna Choay propune o antologie de texte ilustrînd evoluţia ideii de patrimoniu istoric, foarte bine scrisa, o carte de referinta.

 

 

patrimoniul

 

 

 

 

 

 

O alta carte apreciata de profesionisti este “Cum Se Studiaza Viata Urbana” – Jan Gehl, Birgitte Svarre.

ian

 

 

 

 

 

 

Tot la capitolul stimulare vizuala, puteti sa-i faceti cadou un abonament la revista Igloo sau la oricare alta publicatie de arhitectura sau urbanism- revista Arhitectura, revista Urbanismul – Serie noua, Zeppelin, etc. Un abonament la o revista din afara tarii este iar binevenit, nu stiu insa cum ajung numerele, daca ajung, mai bine spus (Detail, The Plan, Architectural Record, Azure, El Croquis, Dwell, Architectural Digest, etc).

igloo

 

 

 

 

 

 

Postere prea reusite nu am gasit, dar cu siguranta exista, cautam ceva precum:

poster

 

 

 

 

 

 

O alegere din categoria gadget este standul de laptop sau telefon Flio, produs de un roman talentat.

fliobasic_7

 

 

 

 

…sau o lentila pentru Iphone…

Lentila Obiectiv Iphone 6

Lentila Obiectiv Iphone 6

 

 

 

 

 

 

 

Mai puteti cumpara: un expresor de cafea, o cafea de exceptie sau un ceai special, o selectie de sticle de bere mai deosebite, o geanta de tip messenger pentru laptop, husa sau portmoneu, o lampa de birou, un ceas de design, un tricou sau o cana cu mesaje amuzante care sa faca referire la profesie… ceva eco sau reciclat sau cu mesaj profund social va fi cu siguranta apreciat…

Un joc, caci suntem jucausi…

CTL_100

 

 

 

 

 

Recent am gasit si un site interesant care are o sectiune dedicata cadourilor pentru arhitecti, iata-l, poate va inspira.

Succes la cumparaturi!