Arhitectii si Mos Craciun
Sub zapada, toate casele sunt albe – raiul arhitectilor, nu-i asa?… Multe lucruri care se intampla iarna sunt perfect asortate cu finele gusturi ale arhitectilor. Vinul fiert spre exemplu…sau vacantele la ski!
Altele sunt de-a dreptul croite dupa ADN-ul profesiei lor, suprapunandu-se peste unele reflexe ale acestora- sa analizam de pilda, traditionalul Mos…
Ia sa ne gandim, vine dintr-o tara nordica, deci de acolo de unde vin acele puternice influente de design, atat de utilizate azi?
Iar despre el ce stim? In afara de faptul ca (poate) e casatorit, are vreun fel de viata personala, sau munceste tot anul in ritm dracesc, desi a ajuns la o varsta memorabila? Iata o trasatura comuna, ceva cu care orice arhitect poate sa rezoneze. Desigur, conduce o firma serioasa si are multe ajutoare, sa le zicem… stagiari? Dar, la final isi asuma lucrarea, se ocupa personal de livrarea produselor si raspunde de calitatea lor. Munca lui se desfasoara noaptea- din nou, coincidente?
Conduce un mijloc de trasport ecologic, putin excentric, este adevarat, dar cel putin in teorie nu tine sa fie vazut, deci nu poate fi acuzat de o latura de show-off a personalitatii sale. (Ok, apare pe la serbarile din gradinite sau in mall-uri, copiii sunt destul de confuzati pe tema asta, de parinti, care nu au explicatii valide pentru cei mici, ce sa mai zic),
Iubeste animalele si natura,
Serveste o cauza nobila,
Face imposibilul posibil, la fel ca unii arhitecti care sparg barierele gravitatiei si multe din legile fizicii cu proiectele lor revolutionare,
Intelege importanta unui semineu si, mai ales, pozitia lui centrala in cadrul locuintei, localizand astfel precis si calculat bradul de Craciun…
…si lucreaza gratis, din pasiune (ma rog, pe doi biscuiti si un pahar de lapte).
Teribile coincidente, nu-i asa?