Ganduri pentru 2016

illustration

illustration

Sunt o persoana organizata, tenace, care isi urmareste cu rabdare si consecventa scopurile. De cand ma stiu scriu liste, imi setez in minte obiective si ma gandesc la metode prin care sa ajung unde imi doresc mai usor, mai repede, mai inteligent. Uneori imi vin idei noaptea, intre doua treziri ale celei mici, linistea si mintea golita de vise fiind catalizatori buni pentru a mea “to do list”. Alteori, un cantecel sau un joc in parc declanseaza un algoritm de ganduri pe care ma straduiesc sa nu le uit pana acasa. Din ce imi propun, izbutesc sa bifez cam 80%, dar niciodata nu inchei un capitol fara sa se deschida altele adiacente sau total noi, asa sunt eu, am nevoie permanenta de activitate, tradusa in implinirea unor vise mai mult sau mai putin palpabile, mai mult sau mai putin posibile.

Cred cu tarie ca orizontul pe care ti-l propui este motorasul care trage dupa el intreaga ta viata, iti ordoneaza dorintele si mai apoi actiunile, te modeleaza chiar si pe tine, te face mai bun. “Tinteste luna. Daca o ratezi, tot poti lovi o stea”, a spus cu intelepciune Clement Stone. La polul opus e traiul intr-o bula stramta dar comfortabila, precum cel de la inceputuri al fatului in uter, multumit cu ce are, dar si atunci fortat sau programat sa infrunte si sa se adapteze la mai mult. Pentru ca putem, trebuie sa credem ca putem, suntem niste minuni noi insine, suntem capabili sa mutam muntii, sa zburam catre stele, sa vindecam maladii letale sau sa inventam arme ingrozitoare.

Pentru 2016 va doresc, asadar, ce imi doresc si mie: sa ganditi pozitiv, sa alungati frica si limitarile mentale care va opresc din a visa si a va proiecta o viata frumoasa; sanatate si liniste in suflete ca sa puteti sa va concentrati pe indeplinirea celor propuse, spirit ludic si ingeniozitate in depasirea inerentelor dificultati; oameni dragi langa voi, care sa va sustina si sa va iubeasca!

In 2016, sa tintiti luna!…