Unui client drag

Traim timpuri marcate de influente contradictorii, confuze, asa ca inteleg ca nevoia de nou si modern se suprapune inabil cateodata peste nevoia ancestrala de siguranta.

Pe scurt, vrei o casa moderna, cu spatii largi, cursive, vitrate din abundenta. Frumos, si mie imi plac, e o placere sa colaboram! Ba chiar, a trebuit sa te temperez putin, sa-ti povestesc cum plinul potenteaza golul si cat de important e sa mai existe si perete din loc in loc, atat din ratiuni estetice si functionale (iti amintesti de canapeaua care ar fi fost lipita de un perete de sticla daca nu te convingeam ca nu are haz sa vezi prin sticla un dos de fotoliu si nici sa il deplasezi de fiecare data cand vrei sa speli geamurile), cat si de izolare termica. Ti-am mai povestit ca un cub de sticla, un zgarie nori, de exemplu, nu impresioneaza cu nimic prin simplul fapt ca utilizand un singur material, nu exista contrast, ritm, umbre, nu simti trecerea de la o textura la alta… Am filosofat, am studiat clasicii, modernii, minimalistii, casele pasive, casele active, ne-am duelat in orgolii si am castigat, reduta dupa reduta, o lupta aparent imposibil de surmontat.

…si dupa toate astea, dupa ce, culmea! tu iubesti sticla mai mult decat mine, imi propui o usa de acces in locuinta fara pic de fanta de lumina, cu enspe incuietoare si blindaj de banca federala. Care mai costa si o avere… Pentru ca… ti-e teama de hoti.

Am obosit sa mai lupt … as vrea doar sa stii ca daca as fi vreun raufacator, as intra in casa ta pe geamul XXL de la living, situat la 1 m de usa de acces atat de bine securizata!